BIĆEMO ZAVEJANI, SVE ĆE DA ZALEDI! Za Božić nas čeka mraz, kreće smrzavanje, ali tu nije kraj muka!

Za Badnji dan i Božić čekaju nas debeli minus i sneg, a prva polovina januara biće hladnija od proseka za ovo doba godine, najavljuju meteorolozi.

zima led nevreme snežna oluja sneg vremenska prognoza

Ilustracija: AP

Badnji dan i Božić će biti, takođe, hladniji nego što je uobičajeno za ovo doba godine, i to pod snegom, a jutarnje mrazeve osetiće čak i oni na Jadranu.

Ovo je ukratko vremenska prognoza za naredne dane, koja kaže i da ćemo povremene snežne padavine imati sve do idućeg ponedeljka.

Pravo zimsko vreme, kako navode, meteorolozi kreće danas, i to u Beogradu i delovima Vojvodine, a proširiće se na ostatak Srbije.

 

– Zahlađenje je stiglo sa severa, oborilo temperature i donelo sneg, koji će padati sve do ponedeljka, odnosno drugog dana Božića. Ponegde će taj sneg biti praćen severozapadnim vetrom i stvaraće se snežne mećave. Ko kreće na put, trebalo bi da bude oprezan, da ne polazi bez pune zimske opreme – upozoravaju meteorolozi.

Lomovi

Lomovi, Foto: Alo / Dejan Briza

Na planinama -10, u Beogradu 10 cm snega

– Od četvrtka ujutro biće umerenih mrazeva, a na planinama i jakih, gde će jutarnje temperature lokalno biti -10, a negde i hladnije. Za Badnji dan najhladnije će biti u planinskim centrima, biće jakog mraza, duvaće severac i padati sneg. Biće i do -10 stepeni – navodi meteorolog Đorđe Đurić.

Kako dodaje, i Beograd će biti u minusu od četvrtka, pa sve do kraja nedelje. Jutarnje temperature biće oko -5 stepeni, dok će u najtoplijem delu dana biti – 1.

– U Beogradu će biti povremeno snega, a biće uslova i za snežni pokrivač od nekoliko centimetra debljine, a za vikend do 10 centimetra – navodi meteorolog Đorđe Đurić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *