“DA DANIJEL NIJE DOŠAO SMRZLA BIH SE” Mladi policijac pravo sa dežurstva otišao u pomoć baka Stanki

Dvadesetčetvorogodišnji Danijel Stojiljković iz Zlokućana nadomak Leskovca, inače policijski inspektor, danas kada se vratio s posla, nije ni skinuo uniformu već se pravo uputio u dom svoje sedamdesetogodišnje komšinice Stane Stojiljković, koja živi sama i čiji je ulaz u kuću bio potpuno zavejan.

Danijel je pomogao baki koja je danima bila bez vode

 *Danijel je pomogao baki koja je danima bila bez vode

FOTO: JUGMEDIA.RS / PROMO

Baka Stanka je ova dva dana topila sneg kako bi popila vodu i napojila koze jer joj je hidrofor zamrzo i spavala je u hladnoj kući jer nije mogla sama da prenese drva iz dvorišta.

– Zatekao sam je ispred kuće kako kruni kukuruz. Kaže da se grejala nekoliko sati na krudeljkama. Čim sam stigao kući, još nisam ni uniformu presvuko, setio se nje i istog trenutka uzeo lopatu u ruke i otišao do njene kuće, kao da sam znao da joj je pomoć neophodna. Kapija je bila zavejana, a u snegu ni traga kučića, a kamo li čoveka – priča ovaj mladić za portal “Jugmedia”.

Humani mladić je pozavo sve da pomognu starima tokom lošeg vremena

 *Humani mladić je pozavo sve da pomognu starima tokom lošeg vremena

I sama baka Stanka kaže, da nije Danijel došao, verovatno bi se tako smrzavala.

– Bez da me se neko seti. Mislila sam da je Danijel na poslu čim me nije posetio – sa osmehom na licu komentariše ova žena, sada već u toplom domu naloženog šporeta.

Danijel pomaže i ostalim starijim meštanima u komšiluku

 

Danijel apeluje na sve mlade ljude, ili starije da slede ovaj primer i budu humaniji prema svojim komšijama kojima je potrebna pomoć, pogotovo u ove hladne dane.

– Kako sam ja posle naporne noćne smene i dugog puta rado uzeo lopatu i bio u stanju da pomognem mnogim ljudima. Sutra joj nosim neke namirnice, i pitam za lekove da li ima. Rado ću pomoći svakom kome zatreba, samo neka mi se javi – poručuje ovaj policajac.

Nakon što je završio razgovor sa novinarima Danijel je krenuo u obilazak drugog staračkog domaćinstva u svome selu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *