“Diše preko aparata, ima TEŠKU POVREDU GLAVE”: Devojčica povređena u AUTOBUSU SMRTI bori se za ŽIVOT! (FOTO)

Nesreća kod Niša dogodila se 21. decembra prošle godine i u njoj je poginulo sedam osoba, dok je više od dvadeset teže povređeno

Šesnaestogodišnja devojčica, koja je povređena u sudaru autobusa i voza kod Donjeg Međurova 21. decembra, i dalje se nalazi u teškom stanju i lekari se bore za njen život, rečeno je na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju.

– Zdravstveno stanje devojčice je nepromenjeno već neko vreme. Ona se povremeno budi iz kome i reaguje na pozive. Još diše uz pomoć respiratora – rekao je direktor Klinike za anesteziju Radmilo Janković.

Prema njegovim rečima, osim devojčice sa teškom povredom glave, svi ostali putnici povređeni u sudaru kod Međurova prebačeni su sa intenzivne nege na ostale klinike niškog Kliničkog centra.

Na intenzivnoj nezi, neposredno nakon udesa, bilo je zbrinuto 13 osoba.

Sedam osoba je nastradalo, a više od dvadeset je teže i lakše povređeno u sudaru autobusa i putničkog voza na pružnom prelazu kod Međurova, 21. decembra prošle godine.

Vozaču autobusa M.Z. (31) iz Aleksinca određen je pritvor od 30 dana i protiv njega je podneta krivična prijava za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *