To tvrdi blogerka iz Kine po imenu Jiocana Rao, koja tvrdi da joj je ova bapska priča olakšala život, a njenu priču prenosimo u celosti.

Jeste li svesni da su vaša stopala direktno povezana sa svim unutrašnjim organima? Tradicionalna kineska medicina te poveznice zove meridijani, i svaki od njih vodi do drugog unutrašnjeg organa.

Eksperti kažu da postoji oko 7.000 meridijana na našim stopalima. Ne znam da li je to istina, ali kažu da to izgleda ovako:

Ti meridijani su kao moćna strujna kola u telu, ali ih mi upropašćavamo čarapama i obućom.

Jedan od najprostijih načina da ih aktiviramo prema tradicionalnoj kineskoj medicini je da stavimo parče crnog luka između stopala i čarape i tako spavamo.

KAKO SE TO RADI:

– Uzmite luk, crveni ili beli, potpuno je svejedno, isecite ga na tanke kolutove, ali pazite da je organski da zbog pesticida ne biste imali problema.

Stavite ih ispod stopala, obujte čarape i lezite da spavate.

Dok spavate, meridijani će biti stimulisani. Luk pomaže u raznim problemima, a pored toga, kada je direktno na koži, uklanja bakterije. Fosforna kiselina zbog koje plačemo kada sečemo luk pomaže u pročišćavanju krvi. Ovaj trik pomaže u čišćenju krvi, uklanjanju bakterija, eliminaciji toksina i hemikalija, pomaže i kod uklanjanja simptoma gripa i prehlade. I ne samo to – iako će vam zvučati čudno, meni noge zapravo mirišu otkad koristim ovaj trik. Pretpostavljam da je to upravo zbog uklonjenih bakterija, kaže ova blogerka.

(stylecraze.com)

T.G.