SAHRANILA JE MUŽA I ĆERKU, A SADA JE OTIŠLA I ONA: Preminula Dina Rutić, supruga legendarnog Zorana Radmilovića

Glumica Dina Rutić Radmilović, supruga legendarnog srpskog i jugoslovenskog glumca Zorana Radmilovića, preminula je u 76. godini života u Beogradu.

 

Danas, 22. januara, čak 34 godine posle njegove smrti, Dina Rutić Radmilović pridružila mu se u večnoj kući. Dina i Zoran bili su svetli primer velike, bezrezervne ljubavi, kakve možda više ne postoje, premda bismo silno voleli da i dalje budemo svedoci istih.

 

 

Dina je rođena 1943. godine u Dobrom Selu, a roditelji su joj bili glumački par Joža i Ivka Rutić. Dina je u filmu debitovala još kao studentkinja, kada je imala 21 godinu, u to ostvarenju “Prometeju s otoka Viševice” (1964.), gde je igrala glavnu ulogu.

 

 

Iako je predstavljena kao najzapaženija mlada glumica, Dina je svojevremeno rekla da nije bila očarana glumom kao profesijom.

 

– Na filmu i televiziji sam zaista samo privremeno! To nije moja profesija. Studiram književnost, za sada uspešno, pa i uprkos tome što sam katkad angažovana na filmu ili na malom ekranu, najviše me privlači svet knjiga – rekla je svojevremeno Dina.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

 

U TV drami “Provod” Mome Kapora igrala je zajedno sa svojim budućim suprugom Zoranom Radmilovićem. Dina je hvalila Zorana i naglasila da bi volela da radi sa njim, a Radmilović je svojevremeno za nju izjavio da će ona biti njegova žena.

 

Na kraju je i bilo tako. Dina je raskinula veridbu i udala se za Zorana Radmilovića, s kojim je imala ćerku Anu, koja se rodila 1974. godine, a koja je preminula pre 2 godine.

 

FOTO: VLADIMIR ŠPORČIĆ

Nakon smrti Zorana Radmilovića 1985. godine, Dina se gotovo povukla iz javnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *