SERIJSKI UBICA S NAJVIŠE ŽRTAVA U POSLEDNJIH 100 GODINA: Sibirska zver je i silovala, a njegove reči su STRAVIČNE

Sud u istočnom Sibiru osudio je bivšeg policajca Mihaila Popkovog iz Angarska na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva 56 žena, javili su ruski mediji.

Veruje se da je Popkov odgovoran za ubistvo najmanje 78 žena, a osuđen je za ubistva u periodu od 1994. do 2000. godine.

Popkov je uhapšen 2012. godine i već služi doživotnu kaznu za ubistvo 22 ljudi. Tužilac je kazao kako Popkov ima “patološku privlačnost prema ubijanju ljudi”. Takođe, proglašen je krivim i za silovanje 10 osoba.

Današnjom presudom Popkov je postao serijski ubica sa najviše žrtava u poslednjih najmanje stotinu godina, piše AP. Lokalna policija godinama istražuje ubistva u Irkutskoj oblasti, gde je na desetine žena silovano i ubijeno.

Psihijatrijskim testovima utvrđeno je da je Popkov uračunljiv. Žrtve bi ubijao nakon što bi im u kasnu noć nudio prevoz automobilom, ponekad i u policijskom autu, u okolini svog rodnog grada Angarska.

Ovom presudom Popkov je nadmašio i zloglasne serijske ubice poput Aleksandra Pičuškina koji je ubio 48 osoba te Andreja Čikatila koji je osuđen za 52 ubstva. Mediji su ga nazvali “sibirskim vukodlakom” ili “sibirskom zveri”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *