UNUK LUKA ADŽIĆ POSVETIO ŠABANU SVOJ USPEH: Dao sam gol za mog dedu!

Unuk Šabana Šaulića, fudbaler Anderlehta Luka Adžić(20), na dan kada je njegov deda poginuo, odigrao je važnu utakmicu protiv Anvertpena, na kojoj je postigao gol!

Sin Šaulićeve najstarije ćerke Sanele smogao je snage da posle tragične vesti koju je čuo izađe na teren i odigra najbolje što zna i može. U utakmici, koju je njegov klub dobio rezultatom 3:2, on je zatresao mrežu, a saigračima je poverio da je gol dao za svog pokojnog dedu.

FOTO: PROFIMEDIA

Inače, mladi Adžić vest o Šabanovoj smrti saznao je od saigrača Ivana Obradovića. Kako smo saznali, njemu je tu vest saopštio kolega nakon prepodnevnog treninga, nakon što mu je Luka rekao da ga je baba Goca više puta zvala i da sigurno nešto nije u redu.

– Baba me je zvala dvadeset puta. Sigurno se nešto dogodilo. Ona me nikada ne zove toliko. Znala je da ne mogu da se javim jer sam na treningu, a opet je uporno pokušala da me dobije. Sigurno je nešto hitno, sad ću da je pozovem – komentarisao je Luka sa Obradovićem, kada je on odlučio da mu ipak saopšti tužne vesti.

FOTO: ANA PAUNKOVIĆ

– Ja ću da ti kažem zašto te je zvala. Izašle su vesti da ti je deda poginuo u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj – jedva je izustio Ivan, dok ga je Luka samo nemo gledao. I saigrači koji su se tu našli potvrdili su da je vest tačna.

– Šta pričate? Nije moguće – pojurio je ka telefonu Luka, a zatim su počeli da mu izjavljuju saučešće.

Kako naš izvor priča, Šabanov unuk jedva je završio razgovor sa porodicom, uz malo priče i mnogo suza.

Saigrači su ga pustili da se isplače, a on se brzo pribrao. Tada je odlučio da će biti jak upravo zbog svog dede. Odmah je imao priliku da Šabanu posveti svoj uspeh, zbog kog bi se pevač, koji je bio najvatreniji unukov navijač, sigurno radovao i bio ponosan. Luka je u trijumfu rezervnog tima Anderlehta na gostovanju Antverpenu postigao prvi gol za svoj tim u 22. minutu.
On će, kako saznajemo, dobiti slobodno od svog kluba da dođe na dedinu sahranu i tako se poslednji put oprosti od njega.

Poslednje zbogom
Dekara, ponosan sam što sam ti unuk!

Luka se i putem čitulje oprostio od svog voljenog dede.

FOTO: ANA PAUNKOVIĆ

– Moj jedini deda, moj dekara, ponosan što sam tvoj unuk, beskrajno tužan što nećeš biti pored mene, da delimo naše uspehe. Zauvek u srcu, tvoj Luka – piše u čitulji.

Nevena Mijušković/ foto: Ana Paunković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *